Detail akce: Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (CZ,SK,SWE)

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (CZ,SK,SWE)

čtvrtek 10.10.2024 od 19:00

Kulturní centrum, Česká Třebová

Prodejce: Smsticket.cz, pro nákup vstupenek budete přesměrováni na oficiální stránky prodejce.

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (CZ,SK,SWE)

10.10.2024 od 19:00

Kulturní centrum, Nádražní 397, Česká Třebová Najít ubytování

Alf Carlsson – kytara, Jiří Kotača - trumpeta/křídlovka, Peter Korman - kontrabas/baskytara, Kristián Kuruc - bicí nástroje

 

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet je společný projekt švédského kytaristy Alfa Carlssona a českého trumpetisty Jiřího Kotači. Tyto dva oceňované muzikanty spojilo studium v nizozemském Rotterdamu a půl roku po jejich návratu do rodných zemí i plánovaný výlet Alfa do ČR, z kterého se nakonec stala krátká šňůra a posléze i regulérní kapela. Kvarteto vydalo na jaře tohoto roku své druhé album Our Stories u labelu Animal Music. V jejich hudbě se mísí vše, co mají rádi, tedy vlivy lyrické skandinávské hudby a moderního jazzu se špetkou R'n'B, hip hopu, popu a rocku. To vše, podbarveno živou elektronikou, vytváří unikátní zvukovou kombinaci této kapely, která klade důraz na zvukovou pestrost a silné melodie. Alf Carlsson komponoval hudbu pro Nobelovu cenu míru a Jiří Kotača je nominovaným umělcem na Cenu Anděl a držitelem ceny Česká jazzová sklizeň 2020. Kapelnické duo doplnili nejžádanější slovenští jazzmani mladé generace - Peter Korman na kontrabas/baskytaru a Kristián Kuruc na bicí nástroje. Samotní kapelnící patří mezi oceňované hudebníky mladé generace ve svých zemích. Kapela odehrála desítky koncertů na jazzových festivalech a v klubech ve Švédsku, Bulharsku, Rakousku, Itálii, Německu, Slovensku a České republice. 

Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

Zařazeno v kategoriích:

Koncert | Jazz | Hudba

Další akce v místě: Česká Třebová