Ubytování: JEDINEČNÍ: Kateřina Neumannová | setkání s osobnostmi

JEDINEČNÍ: Kateřina Neumannová | setkání s osobnostmi

čtvrtek 17.10.2024 od 18:00

Nová scéna, Dusíkovo divadlo, Čáslav

Zpět na informace o akci
JEDINEČNÍ: Kateřina Neumannová | setkání s osobnostmi

17.10.2024 od 18:00

Nová scéna, Dusíkovo divadlo, Masarykova 194/36, Čáslav

Najít ubytování na Booking.com

JEDINEČNÍ setkání s osobnostmi v Čáslavi
olympijská šampionka Kateřina Neumannová

moderátor: Tomáš Ouředník, Máme rádi Čáslav

mameradicaslav.cz/jedinecni
 

 

Písecká rodačka Kateřina Neumannová je olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa v lyžování, bronzová na mistrovství Evropy horských kol.

Půl roku po porodu v prvním závodě olympiády zvítězila. Ve svých 33 letech na olympiádě v Turíně 2006 stala olympijskou vítězkou na 30 km volně, získala i stříbro ve skiatlonu.

V roce 1996 na letní olympiádě v Atlantě se zúčastnila soutěže na horských kolech na 31,9 km. Skončila 18.

Zásluhou vynikajících sportovních výsledků se Kateřina Neumannová pravidelně umisťovala na předních místech v anketě Sportovec roku (o pořadí rozhodují sportovní žurnalisté, členové Klubu sportovních novinářů).

Poprvé se dostala mezi deset nejlepších sportovců už v roce 1993, kdy obsadila deváté místo. Od té doby mezi elitou chyběla jen pětkrát. Po ZOH v Naganu v roce 1998 a po vítězství na MS 2005 obsadila v anketě druhá místa, medaile ze ZOH v Salt Lake City 2002 jí vynesly bronzovou příčku.

Vítězství v této anketě získala za rok 2006 – královská koruna jí byla předána na slavnostním vyhlášení 14. ledna 2007. Celkem sedmkrát ve své kariéře zvítězila v anketě Král bílé stopy.

V současnosti Kateřina Neumannová pracuje v Armádním sportovním centru Dukla. Majitelka a provozovatelka chalupy na šumavském Zadově. Matka dcery Lucie.

Zařazeno v kategoriích:

Setkání / Meeting | Sport | Stand-up / Talk show